
Ingrediente
• 50g semințe de in măcinate
• 50g semințe de susan crude
• 2 morcovi rași
• 1 cană de ciuperci tocate
• 1 ceapă mică tocată
• 1 cățel de usturoi
• 3 linguri de ulei de măsline
• 150g fistic
• 125g făină de migdale
• 150g semințe de floarea-soarelui (înmuiate timp de 30 de minute și scurse)
• 1 lingură de pătrunjel tocat
• ¾ linguriță chimen măcinat
• 1 linguriță suc de lămâie
• Sare și piper, după gust
Mod de preparare
Amestecă semințele de in măcinate și semințele de susan într-un bol și pune-le deoparte.
Pune fisticul și semințele de floarea-soarelui înmuiate într-un robot de bucătărie și mixează până obții o textură sfărâmicioasă.
Adaugă restul de ingrediente și amestecă bine, asezonând cu sare și piper după gust.
Formează bile din compoziție. Tăvălește bilele de falafel prin amestecul de in și susan pentru a le acoperi uniform.
Așază-le într-o tavă de copt și coace-le timp de 40 de minute la 150°C sau până devin crocante la exterior, dar moi în interior.
Poftă Bună!